Wij begrijpen dat U intresse heeft in de American Staffordshire Terrier.
U vraagt immers om nadere informatie bij de American Staffordshire Terrier Club Belgium vzw., ook wel de ASTCB gennoemd. Daar zijn we best gelukkig mee en U bent bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Onze vereniging heeft tot doel fokkers en liefhebbers van de American Staffordshire Terriers nader tot elkaar te brengen en de fokkerij van dit ras in België in kwalitatieve zin te bevorderen. De vereniging tracht dit te bereiken door ondermeer :

-

-
-


Het voorlichten van haar leden en desgevraagd ook niet leden bij de aanschaf van een pup en alle verdere info omtrent ons ras.
Het uitgeven van de nieuwsbrief.
Het organiseren van allerhande activiteiten zoals onze "Clubmatch" , "Jongehondendag" , een "Familiedag" , wandelingen en vergadering met fokkers en nog veel meer.
U mag het doel van onze vereniging ruim vertalen, want zowel fokkers, exposanten als leden met een American Staffordshire Terrier als huishond moeten zich binnen de A.S.T.C.B. vzw thuis kunnen voelen.
Jaarlijks organiseren we een Jongehonden-en veteranendag. Veel aandacht gaat hier naar de gezelligheid van deze activiteit. De nieuwkomers krijgen in elk geval de kans om kennis te maken met het tentoonstellingsgebeuren in een aangename sfeer. Meteen de ideale gelegenheid om je jonge AmStaff te laten keuren door een officiële keurmeester. Ook is er de rasspeciale (clubmatch) waar, door een erkende keurmeester, op een deskundige manier onze AmStaff naar waarde wordt geschat. De winnaar van de dag wordt meteen ook officieel Clubwinnaar van dat jaar.
Over onze familiedag kunnen wij alvast kwijt dat het een namiddag voor alle leden , hun vrienden en familie betreft. Gezelligheid troef met een drankje en genietend van onze barbeque. Die dag zijn er allerhande demonstraties waaraan je soms zelf kan deelnemen met je hond.
Het multifunctionele van onze AmStaff wordt die dag gedemonstreerd en zorgt mede voor een geslaagde en gevarieerde namiddag.